Hydrofoor Installatie

Duijvelaar Hydrofoorinstallaties
Duijvelaar
Bekijken  →
Ebara Hydrofoorinstallaties
Ebara
Bekijken  →
Goulds Hydrofoorinstallies
Goulds
Bekijken  →
Grundfos Hydrofoorinstallaties
Grundfos
Bekijken  →
Speck Hydrofoorinstallaties
Speck
Bekijken  →
Wilo Hydrofoorinstallaties
Wilo
Bekijken  →

De Hydrofoorpomp is een verticale meertraps centrifugaal pomp die wordt gebruikt als meest gangbare pomp voor een Hydrofoor (drinkwater-) installatie.

Hyfrofoor installatie voor drinkwater

Een Hydrofoor installatie wordt over het algemeen gebruikt om de bestaande drinkwater leidingdruk te verhogen. Tegelijkertijd word een dergelijke set gebruikt als zogenaamde breektank. In het geval van een breektank wordt deze gebruikt in plaats van een terugslagklep in de hoofdwaterleiding om terugslag naar de drinkwater installatie te voorkomen. Feitelijk kan het één pomp met tank en regelunit zijn maar in geval van wisselende drukken en/of capaciteiten kunnen het ook meerdere pompen op eenzelfde tank en regelunit zijn. De capaciteit van de tank en pomp(en) is afhankelijk van het te verwachten verbruik maar kan variëren van een 80 liter tankinhoud tot een inhoud van een aantal kubieke meters.

Relatief goedkope pomp

Het is over het algemeen ook de meest simpel uitgevoerde pomp qua materiaal keuzes, afdichting en lagering. Dit feitelijk omdat schoon water vrijwel geen chemische inwerking heeft, en alleen in geval van een keuze in een ijzerhoudend materiaal alleen “roest” een risico is. Ook slijtage is in mindere mate aanwezig simpel gezegd omdat er geen slijtend medium word verpompt. (Water is schoon), dit type pomp wordt ook vaak gebruikt in andere puur schone vloeistof applicaties, mede omdat het door de eenvoudige samenstelling een relatief goedkope pomp is.

De pomp is te verdelen in drie delen (plus de E-motor); de lagerstoel, het vloeistof deel en de as-afdichting(en).

  • De lager-stoel;
  • De as-afdichting;
  • Vloeistof deel;
  • E-motor
Of stuur een e-mail