Zelf aanzuigende pomp

De "zelf aanzuigende" pomp is in feite een standaard centrifugaal pomp, echter met een aangepast pomphuis. Doordat het pomphuis is aangepast is de zuigaansluiting boven de bovenzijde van de waaier aangebracht. Hiermee blijft er na een eerste maal gevuld te zijn altijd vloeistof in het pomphuis staan. Hierdoor heeft de waaier altijd vloeistof en zal dus bij het opstarten een onderdruk (zuigdruk) creƫren die voldoende is om een vloeistof een aantal meter(s) waterkolom aan te kunnen zuigen.
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Aanzuigende werking van de pomp

Deze pompen worden hoofdzakelijk gebruikt in plaats van een “gewone” pomp als men geen zogenaamde vrije toeloop heeft van vloeistof. De pomp zou dus bijvoorbeeld een aantal meters boven een tank geplaatst kunnen worden. Ook zelf aanzuigende pompen zijn net als "standaard" centrifugaal pompen zijn afhankelijk van de druk/capaciteit allemaal hetzelfde qua opbouw:

De waaier heeft als standaard in het centrum een aanzuig zijde die zoals het suggereert de vloeistof via de zuigaansluiting in het huis de vloeistof naar binnen zuigt. Dit wordt gegenereerd doordat door de vorm van de waaier schoepen de vloeistof aan de uittrede (perszijde) door een combinatie van snelheid en middelpunt vliegende kracht de vloeistof aan de uittrede (perszijde) van het pomphuis naar buiten wordt geduwd.

De pomp is te verdelen in drie delen:

  • De lager-stoel;
  • De as-afdichting(en);
  • Het vloeistofdeel;

Merken zelfaanzuigende pompen

De ervaring die wij hebben met de "normale" zelf aanzuigende in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere KSB, SIHI-Sterling, Lowara, Grundfos, Johnson, Duijvelaar, Flowserve, Wilo en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier. Lees verder op de pagina merken pompen >>

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing