Vuilwaterpomp

De vuilwaterpomp is een zogenaamd "nat" opgestelde pomp. Vuilwaterpompen zijn afhankelijk van de druk/capaciteit allemaal hetzelfde qua opbouw: De zuigzijde is over het algemeen aan de onderzijde met de perszijde (uittrede) aan de zijkant al dan niet met een flens op een zogenaamde ophanghaak. De E-motor is direct aan het pomphuis gebouwd, over het algemeen wordt de waaier direct op de verlengde motor-as gemonteerd. Technisch gezien is er niet heel veel verschil met de standaard types dompelpompen. Ook in de dompelpompen vindt men specifieke pompen voor schoon water, voor afvalwater, maar ook voor koelwater en diverse andere mediums die direct uit een tank worden gepompt. De pomp is te verdelen in drie delen: de lager-stoel, het vloeistof deel en de as-afdichting(en).
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Op de foto's hieronder een aantal standaard dompelpompen.

De E-motor

De E-motor is afgesloten van het medium deel door middel van een mechanische as afdichting, dit kan een enkele mechanical seal zijn maar ook een dubbele mechanical seal met daartussen een bufferkamer die meestal gevuld is met olie. De E-motor wordt meestal gekoeld door het medium waar de pomp in hangt, dit anders dan bij een droog opgestelde E-motor waar deze door een ventilator met lucht wordt gekoeld. Er zijn uitvoeringen waar de E-motor intern vanaf de medium zijde een doorstroming heeft waar deze door gekoeld word, wat wordt gedaan als het niveau in de tank waar de pomp is opgesteld zo laag komt dat het medium onder het E-motor oppervlak komt. Hiernaast zijn er ook dompelpompen die volledig worden gevuld met een speciale olie die deels de koeling en de smering verzorgt dit aangezien de lagering van de gehele pomp in de E-motor is gebouwd.

De as-afdichting

Dit is een integraal deel tussen het vloeistof deel van de pomp en de as. In het geval van een dompelpomp worden er zogenaamde "mechanical seal(s)" gebruikt, die feitelijk een stationair en een roterend deel hebben en gebruik maken van extreem vlakke loopringen die de afdichting indien correct gekozen en gemonteerd tot een hele hoge graad van afdichting garanderen.

Vloeistof deel

Dit zijn feitelijk een pomphuis met een zuig en een pers aansluiting, waarin de waaier roteert. De achterzijde van het huis wordt afgesloten door een achterplaat waar de as door heen komt en de as afdichting word gemonteerd.

Merken vuilwaterpompen

De ervaring die wij hebben met vuilwaterpompen in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere KSB, SIHI-Sterling, Lowara, Grundfos, Johnson, Wilo en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier. Lees verder op de pagina merken pompen >>

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing