Vacuümpomp

De Vacuümpomp is op zich staand model pomp. Feitelijk is het een pomp als iedere ander pomp: er is een vloeistofdeel, een as-afdichting en een lagerstoel (of twee lager stoelen). Net als bij iedere pomp genereert een vacuümpomp aan de zuigzijde een onderdruk (zuigwerking) en aan de perszijde een overdruk (perswerking). Het verschil met een “gewone” pomp is dat bij een vacuümpomp er gebruik wordt gemaakt van de zuigzijde, zogezegd de onderdruk. Een vacuümpomp word dan ook specifiek ontworpen en gebouwd om een zo goed en hoog mogelijke onderdruk (vacuüm) te leveren. Hierbij is het pomphuis zo gevormd dat de intrede een goede onderdruk (lees zuigdruk) levert.
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Hieronder een aantal voorbeelden van veelvoorkomende types vacuüm pompen.

Onderdruk of vacuüm

De maximaal bereikbare onderdruk of vacuüm is een ruimte waarin geen lucht of ander gas aanwezig is. In die ruimte bedraagt de druk (vrijwel) Pascal. Vacuüm is een ruimte met lagere druk dan de druk van de buitenlucht. Deze verloopt dan van 0 tot 1 bar ofwel tussen 0 en 100 000 Pa, in de techniek word hier gesproken van 0 bar tot -1 bar uiteraard ten opzichte van de buitenlucht. In acht genomen dat de buitenlucht (in het algemeen genoemd luchtdruk) kan variëren en over het algemeen in millibar wordt aangegeven. Gemiddeld is aangenomen dat de buitenlucht luchtdruk ongeveer 1000 millibar is.

Soorten vacuüm pompen

In feite kunnen de vacuüm pompen worden onderverdeeld in twee groepen;
1. De pompen die een vloeistof “gebruiken” om het vacuüm te creëren.
2. De pompen die geen vloeistof “gebruiken” om het vacuüm te creëren.

Ook in dit type pomp geldt dat de pomp is te verdelen in drie delen:

  • De lager-stoel(en);
  • De as-afdichting(en);
  • Het vloeistofdeel;

Merken vacuüm pompen

De ervaring die wij hebben met de vacuüm pompen in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere SIHI-Sterling, Speck, Travaini, Nash en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier. Lees verder op de pagina merken pompen >>

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing