Schottenpomp

De schottenpomp maakt deel uit van de familie van verdringerpompen. Deze pompen persen door geforceerde druk de vloeistof uit de uittrede. Verdringerpompen zijn er in diverse maten en soorten, de keuze is afhankelijk van de dikte van het medium dat moet worden verpompt, de druk en capaciteit. De zuigzijde is over het algemeen aan de onderzijde met de perszijde (uittrede) aan de zijkant al dan niet met een flens op een zogenaamde ophanghaak. De E-motor is direct aan het pomphuis gebouwd, over het algemeen wordt de waaier direct op de verlengde motor-as gemonteerd. Technisch gezien is er niet heel veel verschil met de standaard types centrifugaal pompen. Ook in de dompelpompen vindt men specifieke pompen voor schoon water, voor afvalwater, maar ook voor koelwater en diverse andere mediums die direct uit een tank worden gepompt.
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Hieronder een aantal verdringerpompen.

De pomp is te verdelen in drie delen; de lager-stoel, het vloeistof deel en de as-afdichting(en).

De lagerstoel

Dit is het gedeelte waar een over het algemeen gegoten huis met ondersteuning de pompas en de lagering compleet met afdichting in is gehuisvest. Hierbij is aan één zijde de zogenaamde astap ten behoeve van de koppeling naar een aandrijving, aan de andere zijde de astap met bijvoorbeeld schroefdraad ten behoeve van de aandrijving van roterend element, dan wel een astap met spiebaan in geval een (flexibele) koppeling word toegepast.

De as-afdichting

Dit is het deel tussen het vloeistof deel van de pomp en de as. Hiermee word een mechanische afdichting bedoeld zoals slijtbus pakking (de benaming komt van simpele vierkante pakkingringen die stationair gemonteerd zijn in een kamer in de achterplaat van het pomp vloeistof deel. Op de as wordt dan een zogenaamde slijtbus gemonteerd die meedraait met de as, de bus voorkomt dat de hoofdas van de pomp beschadigd word. Meer gebruikt tegenwoordig zijn zogenaamde “mechanical seals”, die feitelijk ook een stationair en een roterend deel hebben maar gebruik maken van extreem vlakke loopringen die de afdichting indien correct gekozen en gemonteerd tot een hele hoge graad van afdichting garanderen.

Er zijn ook pompen waar gekozen word voor een magneet aandrijving, dit is feitelijk een lagerstoel waarin twee magneet gevulde kommen draaien die zijn gescheiden door een tussenliggende kom ook wel “bolhoed” genoemd vanwege het model. Hierbij is iets rendement verlies vanwege de “slip” tussen de magneten echter dit geeft een vrijwel 100% garantie op afdichting als de materiaal keuzes goed zijn. Deze aandrijvingen zijn in verhouding duur qua aanschaf en worden hoofdzakelijk gebruikt als er beslist geen emissie mag plaats vinden van het product of als er beslist niets van buiten in het product/medium mag komen.

Pomphuis

Dit zijn in feite drie delen; een pomphuis waarin roterende element draait en een achterplaat die samen met het pomphuis het vloeistofdeel afdicht. De delen zijn een pomphuis met een zuig- en een persaansluiting, waarin het element roteert. De achterzijde van het huis wordt afgesloten door een achterplaat waar de as door heen komt en de as-afdichting wordt gemonteerd.

Merken schottenpompen

De ervaring die wij hebben met schottenpompen in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere KSB, SIHI-Sterling, Mono, Netsch, Johnson, Flowcomm, SPP, Wright, Viking, APV, Waukesha, Alfa Laval en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier. Lees verder op de pagina merken pompen >>

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing