Membraanpomp

De membraanpomp is een pomp die door geforceerde druk de vloeistof uit de uittrede perst. Membraan pompen zijn er in diverse maten en soorten, de keuze is afhankelijk van de dikte van het medium dat moet worden verpompt, de druk en capaciteit.
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Hieronder een paar voorbeelden. Het betreft in dit geval membraampompen van een specifiek merk.

Aansluitingen voor zuigzijde en perszijde

De zuigzijde is over het algemeen aan de onderzijde met de perszijde (uittrede) aan de bovenkant, er zijn echter uitvoeringen met enkelzijdige membranen die met andere zuig- en persaansluitingen kunnen worden geleverd. Dit geldt feitelijk voor vrijwel alle membraanpompen. Membraanpompen worden over het algemeen door (pers) lucht aangedreven; de gemiddeld benodigde luchtdruk is 6 bar.
Door middel van de lucht wordt een zuigerstang wisselend naar links en rechts gestuurd zoals hierboven schematisch te zien is. Hiermee word de membraan aan één zijde naar binnen getrokken en tegelijkertijd de ander zijde naar buiten geduwd. Doordat er aan beide membraanzijdes een tweetal terugslagkleppen zijn gemonteerd wordt bij de terugtrekkende beweging de perszijde gesloten en de zuigzijde geopend, waardoor er vloeistof in de membraankamer wordt gezogen. Bij de naar buiten bewegende membraan gebeurt het omgekeerde: de zuig wordt afgesloten en de pers geopend waardoor de vloeistof uit de membraankamer wordt geperst. Aangezien dit wisselend gebeurt bij een dubbel membraanpomp is er dus bij iedere beweging van de zuigerstang een zuig- en persbeweging. Dit resulteert wel in een pulserende vloeistofstroom.

Luchtdruk en zuigerstang

Over het algemeen zijn membraan pompen regelbaar door zowel de luchtdruk als door de zuigerstang beweging te beperken of te verhogen. Dat resulteert in meer of minder capaciteit.
De pomp is te verdelen in drie delen; de aandrijving met kleppenblok-stoel, het vloeistofdeel en de pers- en zuigaansluiting(en).

Merken membraanpompen

De ervaring die wij hebben met membraan pompen in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere Holland air (Wilden), DEPA, Flowcomm en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier. Lees verder op de pagina merken pompen >>

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing