Hydrofoorpomp

De Hydrofoorpomp is een verticale meertraps centrifugaal pomp die wordt gebruikt als meest gangbare pomp voor een Hydrofoor (drinkwater-) installatie.
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Hieronder een aantal installaties met hydrofoorpompen.

Hyfrofoor installatie voor drinkwater

Een Hydrofoor installatie wordt over het algemeen gebruikt om de bestaande drinkwater leidingdruk te verhogen. Tegelijkertijd word een dergelijke set gebruikt als zogenaamde breektank. In het geval van een breektank wordt deze gebruikt in plaats van een terugslagklep in de hoofdwaterleiding om terugslag naar de drinkwater installatie te voorkomen. Feitelijk kan het één pomp met tank en regelunit zijn maar in geval van wisselende drukken en/of capaciteiten kunnen het ook meerdere pompen op eenzelfde tank en regelunit zijn. De capaciteit van de tank en pomp(en) is afhankelijk van het te verwachten verbruik maar kan variëren van een 80 liter tankinhoud tot een inhoud van een aantal kubieke meters.

Relatief goedkope pomp

Het is over het algemeen ook de meest simpel uitgevoerde pomp qua materiaal keuzes, afdichting en lagering. Dit feitelijk omdat schoon water vrijwel geen chemische inwerking heeft, en alleen in geval van een keuze in een ijzerhoudend materiaal alleen “roest” een risico is. Ook slijtage is in mindere mate aanwezig simpel gezegd omdat er geen slijtend medium word verpompt. (Water is schoon), dit type pomp wordt ook vaak gebruikt in andere puur schone vloeistof applicaties, mede omdat het door de eenvoudige samenstelling een relatief goedkope pomp is.

De pomp is te verdelen in drie delen (plus de E-motor); de lagerstoel, het vloeistof deel en de as-afdichting(en).

  • De lager-stoel;
  • De as-afdichting;
  • Vloeistof deel;
  • E-motor

Merken hydrofoorpompen

Het verschil met een standaard horizontale pomp is dat bij een verticale pomp de E-motor meestal een integraal deel is van de pompset. De ervaring die wij hebben met de “normale” centrifugaal pompen in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere KSB, SIHI-Sterling, Lowara, Grundfos, Duijvelaar, Johnson, Wilo en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier. Lees verder op de pagina merken pompen >>

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing