Hogedrukpomp

De Hoge druk centrifugaal pomp is variatie op de "standaard" meertraps centrifugaal pomp.
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Hieronder een doorsnede voorbeeld van een meertraps ( vijf-traps) centrifugaalpomp van een veelvoorkomend type.

Werking waaiers hogedrukpompen

Hoge druk centrifugaal pompen zijn afhankelijk van de druk/capaciteit allemaal hetzelfde qua opbouw:
De eerste waaier ( op de doorsnede de meeste rechtse waaier) heeft als functie de initiële aanzuig van de vloeistof. De uittrede van de eerste waaier zou bij een “standaard” enkel waaier pomp direct naar de pers worden uitgevoerd. In het geval van een hoge druk pomp wordt de uitvoer naar de zuig van de tweede opvolgende waaier gestuurd. Met als gevolg dat hierdoor de druk wordt verhoogd, de persdruk van de eerste waaier is de zuig druk van de tweede waaier, deze tweede waaier zal hierboven op een drukverhoging genereren, dit proces herhaald zich bij iedere opvolgende waaier.

Heel simpel voorgesteld: als per waaier bij een bepaalde capaciteit een druk van 3 bar kan worden gerealiseerd zou de druk bij vijf waaiers, 5 x 3 bar is 15 bar kunnen zijn als er geen drukverliezen op zouden treden. Omdat dit wel het geval is zal de pomp bij elke extra volgende waaier een exponentieel drukverlies zien. Bij voldoende aantallen waaiers zal erop een bepaald moment geen echt meetbare drukverhoging meer worden gegenereerd.

Vergelijking met meertraps pompen

In vergelijking met meertraps pompen hebben hogedrukpompen een over het algemeen een kleinere doorlaat in de waaiers waardoor er meer druk bij een lagere capaciteit word gegenereerd.

Hogedrukpompen zijn er zowel in horizontale als in verticale uitvoeringen.

Ook in dit type pomp geldt dat de pomp is te verdelen in drie delen; de lager-stoel, het vloeistof deel en de as-afdichting(en).

  • De lager-stoel;
  • De as-afdichting;
  • Vloeistof deel;

Merken hogedrukpompen

De ervaring die wij hebben met de "hoge druk" centrifugaal pompen in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere KSB, SIHI-Sterling, Grundfos, Duijvelaar, Johnson, Flowserve, Travaini en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier. Lees verder op de pagina merken pompen >>

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing