Drinkwaterpomp

De "drink water" pomp is feitelijk een standaard centrifugaal pomp. Het verschil met een standaard pomp is dat de materialen die in aanraking komen met het medium, zijn gekozen omdat deze geschikt zijn voor drinkwater. Het zijn dus over het algemeen wat men noemt niet-vervuilende materialen. Het is over het algemeen nog steeds de meest simpel uitgevoerde pomp qua materiaal keuzes, afdichting en lagering. Dit omdat drinkwater vrijwel geen chemische inwerking heeft. Ook slijtage is in mindere mate aanwezig, simpel gezegd omdat er geen slijtend medium wordt verpompt (drinkwater is schoon). Dit type pomp wordt ook vaak gebruikt in andere puur schone vloeistof applicaties, mede omdat het door de eenvoudige samenstelling een relatief goedkope pomp is.
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Hierboven (links) een standaard opstelling van een centrifugaalpomp op voetplaat compleet met aandrijving, evenals een foto van een veelvoorkomend pomp type.

Levensduur van de pomp

Net als bij alle pompen is de levensduur vaak afhankelijk van het gebruik en soms misbruik van een pomp. De slijtage van de lagering of het falen van een as-afdichting is vaak de reden waarom een dergelijke pomp faalt, naast uiteraard een falen zoals door genoemd misbruik of verkeerd gebruik in een installatie. Bijvoorbeeld geen vloeistof toevoer, zogenaamd droogdraaien, waardoor de as-afdichting verbrandt, beschadigt en uiteindelijk faalt.

Werking centrifugaal pompen

Centrifugaal pompen zijn afhankelijk van de druk/capaciteit allemaal hetzelfde qua opbouw:
De waaier heeft als standaard in het centrum een aanzuig zijde die zoals het suggereert de vloeistof via de zuig aansluiting in het huis de vloeistof naar binnen zuigt. Dit wordt gegenereerd doordat door de vorm van de waaier schoepen de vloeistof aan de uittrede (pers zijde) door een combinatie van snelheid en middelpunt vliedende kracht de vloeistof aan de uittrede (pers zijde) van het pomphuis naar buiten word geduwd.

De pomp is te verdelen in drie delen; de lager-stoel, het vloeistof deel en de as-afdichting(en).

  • De lager-stoel;
  • De as-afdichting;
  • Vloeistof deel;

Merken drinkwaterpompen

De ervaring die wij hebben met de "normale" centrifugaal pompen in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere KSB, SIHI-Sterling, Stork, Lowara, Grundfos, Johnson, Duijvelaar, Flowserve, Wilo en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier. Lees verder op de pagina merken pompen >>

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing