Centrifugaalpomp

De centrifugaalpomp is de meest voorkomende pomp in de markt. Centrifugaal pompen zijn afhankelijk van de druk/capaciteit allemaal hetzelfde qua opbouw: de waaier heeft als standaard in het centrum een aanzuig zijde die, zoals het suggereert, de vloeistof via de zuig aansluiting in het huis naar binnen zuigt. Dit wordt gegenereerd doordat door de vorm van de waaier schoepen de vloeistof aan de uittrede (pers zijde) door een combinatie van snelheid en middelpunt vliedende kracht aan de uittrede (pers zijde) van het pomphuis naar buiten word geduwd. De pomp is te verdelen in drie delen: de lager-stoel, het vloeistof deel en de as-afdichting(en).
Aanvraagformulier

Ga voor reparatie, service en onderhoud aan pompen of verkoop van pompen naar het

Aanvraagformulier
Andere pompsystemen

Hieronder (links) een standaard opstelling van een centrifugaalpomp op voetplaat compleet met aandrijving, evenals een foto van een veelvoorkomend pomp type.

De lager-stoel

Dit is het gedeelte waar een over het algemeen gegoten huis met ondersteuning de pompas en de lagering compleet met afdichting in is gehuisvest. Hierbij is aan één zijde de zogenaamde astap ten behoeve van de koppeling naar een aandrijving, aan de andere zijde de astap met bijvoorbeeld schroefdraad ten behoeve van de aandrijving van de waaier.

De as-afdichting

Dit is een integraal deel tussen het vloeistof deel van de pomp en de as. Hiermee word een mechanische afdichting bedoeld zoals slijtbus pakking (de benaming komt van simpele vierkante pakkingringen die stationair gemonteerd zijn in een kamer in de achterplaat van het pomp vloeistof deel. Op de as wordt dan een zogenaamde slijtbus gemonteerd die meedraait met de as, de bus voorkomt dat de hoofdas van de pomp beschadigd word. Meer gebruikt tegenwoordig zijn zogenaamde "mechanical seals", die feitelijk ook een stationair en een roterend deel hebben maar gebruik maken van extreem vlakke loopringen die de afdichting indien correct gekozen en gemonteerd tot een hele hoge graad van afdichting garanderen.

Er zijn ook pompen waar gekozen word voor een magneet aandrijving, dit is feitelijk een lagerstoel waarin twee magneet gevulde kommen draaien die zijn gescheiden door een tussenliggende kom ook wel “bolhoed” genoemd vanwege het model. Hierbij is iets rendement verlies vanwege de “slip” tussen de magneten echter dit geeft een vrijwel 100% garantie op afdichting als de materiaal keuzes goed zijn. Deze aandrijvingen zijn in verhouding duur qua aanschaf en worden hoofdzakelijk gebruikt als er beslist geen emissie mag plaats vinden van het product of als er beslist niets van buiten in het product/medium mag komen.

Vloeistof deel

Dit zijn feite drie delen, een pomphuis waarin de waaier draait en een achterplaat die samen met het pomphuis het vloeistofdeel afdicht. De delen zijn; een pomphuis met een zuig en een pers aansluiting, waarin de waaier roteert. De achterzijde van het huis wordt afgesloten door een achterplaat waar de as door heen komt en de as afdichting word gemonteerd.

Merken centrifugaal pompen

De ervaring die wij hebben met de "normale" centrifugaal pompen in onze reparatie werkplaats zijn van onder andere KSB, SIHI-Sterling, Stork, Lowara, Grundfos, Johnson, Wilo en vrijwel iedere andere pompfabrikant of leverancier.

WRI-TECH bv werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, van kleine ondernemingen tot grote landelijke en internationale industriebedrijven. Het succes bij bestaande klanten geeft ons weer ruimte om dit ook voor andere bedrijven te realiseren. Ons doel is om samen met onze klanten een wederzijds loyale werkrelatie op te bouwen waarbij voor beiden een winst wordt gerealiseerd.

Referenties

'De samenwerking met WRI-Tech is iets waar wij al jaren dankbaar gebruik van maken en die ons uitermate goed bevalt.’

Grethe van Geffen; bestuursvoorzitter DuPont Chemical
Meer referenties over WRI-Tech
  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing