Onderhoud pompen

Het (totaal-) onderhoud aan pompinstallaties behoort tevens tot de diensten van WRI-TECH bv. In overleg met de klant wordt gekozen voor een optimale service waarbij tussentijdse metingen aan pompen altijd opgenomen worden in de overeenkomst.

Hierdoor kunt u zich richten op uw "core business" waardoor kosten kunnen worden bespaard, de installatie een betere beschikbaarheid heeft en het proces een beter resultaat behaalt. Hier is WRI-TECH B.V. de ontbrekende schakel in het productieproces en dat ontstane gat vullen wij!

Besparing op onderhoud

Ter illustratie: door het inschakelen van WRI-TECH door een producent van basisproducten voor lijmen in de Botlek, heeft dit bedrijf over een periode van twee jaar een aantoonbare besparing op onderhoud en vermindering in ongeplande stilstand gerealiseerd van >30%.

Het bewustzijn in bijvoorbeeld de petrochemische industrie betreffende de in deze sfeer te behalen financiële voordelen is, zoals gesteld, voldoende aanwezig.

Een verduidelijking betreffende pomp reparatie, revisie en onderhoud aan pompen;

Reparatie aan pompen

Een pomp reparatie wordt uitgevoerd als deze heeft gefaald.

Feitelijk is dit het behandelen van een symptoom van het falen van de installatie of het gebruik van de pomp. Dit genereert altijd, hoe kortstondig ook, een ongewilde onderbreking van de productie. Hierbij zijn de kosten hoger dan in het geval van een REVISIE, dit omdat er over het algemeen onderdelen vervangen moeten worden die een hogere prijs hebben bij aanschaf dan bij revisie van deze onderdelen. In het bijzonder mechanical seals zijn duur in aanschaf, maar relatief goedkoop als ze gelept kunnen worden en voorzien van nieuwe elastomeren (rubber afdichtingen). De financiële implicaties zijn overduidelijk.

Revisie van pompen

Revisie van pompen is een geplande "reparatie" waarbij over het algemeen alleen lagers en keerringen worden vervangen en de mechanical seal(s) mogelijk worden gelept. Dit is een situatie die gegenereerd kan worden door metingen tijdens reguliere inspecties/onderhoud.

Onderhoud aan pompen

In het geval van onderhoud aan pompen worden met een gespecificeerde frequentie metingen verricht op de pompen en aandrijvingen om vast te stellen welke pompen/aandrijvingen in mindere staat zijn en hiervoor een revisie verwacht mag worden. Dit zal dan een geplande revisie worden op een moment dat de pomp en/of aandrijving gemist kan worden in de installatie zonder hiervoor ongewild de productie stil komt te liggen.

Onderhoud pompsystemen

Bekijk de mogelijkheden voor verschillende pompsystemen >>

Verschillende merken pompen

WRI-TECH onderhoudt meerdere pompmerken >>

Aanvraagformulier / Contact

Vraag online naar de mogelijkheden of neem contact op >>

Workflow pompreparaties
Download ‘Voorbeeld van reparatie’ (pdf) Download ‘Voorbeeld van reparatie’ (pdf)

Om dit document te lezen heeft u software nodig die PDF bestanden kan openen

Reparatie pompsystemen

Verschillende pompen

Wij als deskundigen weten dat iedere pomp een bepaalde behandeling vereist. Bekijk de mogelijkheden voor de verschillende pompsystemen

Waarom WRI-Tech?

  • Bezoek ons
  • Molenwerf 23A
  • 1911 DB Uitgeest
Google Maps
Aanvraagformulier

Voor reparatie, service, onderhoud of verkoop van pompen? Klik dan hier:

Naar het aanvraagformulier
Copyright © 2022 WRI-Tech Industrial Services B.V. - Alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Privacy reglement
Website: 7W Internet Marketing